Další z mých oblíbených receptů - teplý salát ze zelených fazolek s vepřovými kousky. Je to recept (trošku jsem si ho upravila) z Kuchařky pro dceru od Jany Florentýny Zatloukalové, kterou jsem před pár lety dostala samozřejmě od maminy :). Mám tuhle kuchařku strašně ráda, přece jen zas tak zběhlá ve vaření nejsem. Postupy receptů jsou důkladně popsané, takže je ideální pro ty, kteří s vařením začínají - což je i účel kuchařky. I teď se mi občas stává, že když se podívám do "klasické" kuchařky na nějaký ten recept, tak nakonec nevím jak se to vlastně má správně uvařit :D. Čím je tato kuchařka výjimečná, je to, že je opravdu jak "od mámy". Recepty jsou doplněny autorčiným povídáním a zkušenostmi, takže si i pěkně počtete :).
Budete potřebovat:
- mražené zelené fazolky
- libové vepřové maso (nebo slaninu)
- malá cibule
- trocha rozmarýnu
- olivový olej
- trocha citronové šťávy (cca lžička)
- trocha soli
Přivedeme k varu 2 litry vody, osolíme ji a vložíme fazolky. Od doby, kdy začne voda opět vřít, vaříme 4 minuty. Pak fazolky slijeme a propláchneme ve studené vodě. Necháme vychladnout.
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, přidáme 2 lžíce olivového oleje, nadrcený rozmarýn, promícháme a na pánvi osmahneme (že je maso hotové poznáte, když největší kousek rozkrojíte na půl a ve vnitřku už není narůžovělé jako syrové maso) a dáme si ho vedle.
Na drobno nakrájenou cibulku osmahneme lehce do hněda na zbývajícím tuku. Poté přidáme vařené fazolky, maso a vše promícháme. Dochutíme trochou citronové šťávy a necháme pár minutek prohřívat.
Dobrou chuť ;)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkujuu za každý komentář ;)