Počasí nám už moc nepřeje, tak alespoň potěšíme bříško něčím dobrým :). Od té doby, co jsem poprvé ochutnala tento "placatý chléb", se ho nemůžu nabažit. Příprava focaccii je trošku patlačka, ale určitě to stojí za to. Jím ho k masu, k salátu nebo jen tak. Už jste ji ochutnali? Co na ni říkáte?
Focaccia
- 330 ml vlažného mléka
- 2 lžičky sušeného droždí
- 1 lžička krupicového cukru
- 375 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje
na potření:
- olivový olej
- 1 - 2 měsíčky česneku
- hrst lístků rozmarýny (nadrobno)
První při ingredience smícháme a vytvoříme kvásek, který necháme vzejít (vytvoří se bublinky) na teplém místě. V míse smícháme zbylé přísady a nakonec přimícháme vzešlý kvásek. Těsto hněteme, dokud není pěkně hladké. Pokud by se hodně lepilo, můžeme ještě přisypat mouku. Hotové těsto necháme opět na teplém místě vykynout (stačí cca 20 minut). Plech vyložený pečícím papírem posypeme trochou mouky a z těsta na něm vytvoříme placku. Olivový olej smícháme s utřeným česnekem, potřeme jím placku a nakonec posypeme nakrájenou rozmarýnou. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.
Doufám, že vám bude chutnat ;).
Mňam tak ten musí být výborný. A vypadá to celkem i jednoduše, takže to možná někdy vyzkouším ! Akorát moc teda nemusím rozmarýn, takže ten tam dávat nebudu ! Děkuji za tip ;)
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej ;) místo rozmarýnu tam můžeš třeba dát olivy nebo rajčátka, nakrájet na kousky a je z toho výborná chuťovka.
VymazatJá miluji focacciu a ještě nejlépe domácí :)
OdpovědětVymazatJust be yourself by Petra
tak to v tom rozhodně nejsi sama ;)
Vymazat