pondělí 25. listopadu 2013

Pumpkin bread with ginger

Co takhle dneska něco dobrého do bříška? :) Tento dýňový chlebíček se zázvorem je to pravé. Hned napoprvé si ho u nás doma pro jeho zvláštní chuť všichni zamilovali. Já osobně si ho nejraději namažu burákovým máslem, ňam ňam. Je ideální jako odpolední svačinka k čaji či kávě. Takže se chopte dýně a jde se péci!

Ingredience:

  • 350g hladké mouky
  • 170g změklého másla
  • 140g medu
  • 1 vejce
  • 250g nahrubo nastrouhané dýně (stačí ji jen vydlabat, jí se i se šlupkou :)
  • 100g hnědého cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • kousek nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky skořice
* Toto je přesný recept, já jsem si ho trošku pozměnila a dávám 250g hladké mouky a 100g žitné chebové mouky, cukru jen 80g (skoro u všech receptů dávám méně cukru než je předepsáno, pokud to jde) a více skořice. Ale je na vás, jak ho upečete :).

Postup:
Utřeme máslo s cukrem, dále zašleháme vajíčko a následně med. Smícháme mouku s práškem do pečiva a skořicí a přidáme k ušlehané směsi másla. Nakonec vmícháme nastrouhanou dýni se zázvorem. Pečeme ve chlebové formě vyložené pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C cca 45 - 50 minut. 
Doufám, že vám bude chutnat ;). Co vy a dýně, máte ji rádi?


2 komentáře:

Děkujuu za každý komentář ;)

cosmetics (12) daily life (16) daily life random (2) DIY (5) favourites (13) food (30) new in (17) random (38) recenze (3) TAG (1) wardrobe (1) wishlist (7)