Co takhle dneska něco dobrého do bříška? :) Tento dýňový chlebíček se zázvorem je to pravé. Hned napoprvé si ho u nás doma pro jeho zvláštní chuť všichni zamilovali. Já osobně si ho nejraději namažu burákovým máslem, ňam ňam. Je ideální jako odpolední svačinka k čaji či kávě. Takže se chopte dýně a jde se péci!
Ingredience:
- 350g hladké mouky
- 170g změklého másla
- 140g medu
- 1 vejce
- 250g nahrubo nastrouhané dýně (stačí ji jen vydlabat, jí se i se šlupkou :)
- 100g hnědého cukru
- 1 prášek do pečiva
- kousek nastrouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky skořice
* Toto je přesný recept, já jsem si ho trošku pozměnila a dávám 250g hladké mouky a 100g žitné chebové mouky, cukru jen 80g (skoro u všech receptů dávám méně cukru než je předepsáno, pokud to jde) a více skořice. Ale je na vás, jak ho upečete :).
Postup:
Utřeme máslo s cukrem, dále zašleháme vajíčko a následně med. Smícháme mouku s práškem do pečiva a skořicí a přidáme k ušlehané směsi másla. Nakonec vmícháme nastrouhanou dýni se zázvorem. Pečeme ve chlebové formě vyložené pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C cca 45 - 50 minut.
Doufám, že vám bude chutnat ;). Co vy a dýně, máte ji rádi?
Mňam, dala bych si.
OdpovědětVymazatRozhodně stojí za to ;).
Vymazat